Dear Followers :)

Perkhemahan PKBM (D) Peringkat Kebangsaan

Tarikh : 21 - 27 Jun 2011

Tempat : Lapang Sasar Menyala , Port Dickson

Fuhh ! Penat siot , baru habis perkhemahan kebangsaan ni , fuh !

Perkhemahan ni , hmpir same dgn perkhemahan negeri dulu , just kitorang lwan antara negeri , n tempat tidur ktorang , perkhemahan kitorang kali ni jenis ' Medan ' dalam hutan , perhhh , seronok !

* Ni lah tempat tidur kitorang , nmpak je mcm ni , tapi kukuh doh kalau dah roboh , pandai2 lah betulkan balik xD '


Hari Pertama :

- Aku dtg ke sekolah pukol 7 , smpai je , mmber2 aku semua dah siap , HAHA , aku pon dah siap , dah2 siap2 dari rumah dah , dgn pakai loreng ye naik moto HAHA xD , semua orang tengok ! xD
setgh jam kemudian , staff madi pon datang bawak truck 3 tan dengan lajunya , HAHA xD aku dah paham sangat dah staff bawak 3 tan macam mane :D sabor je lah ! lepas tuu , sampai kat Kem Sg Buloh 11 Bridget , jumpe semua budak2 wakil negeri selangor , time tuu , tak kenal sgt pon , just tegur2 mcm biase je , HAHA xD maklumlah , tak kenal sgt pon :P n then , 2 bus dan 2 truck 3 tan smpai , fuhh , lepas tuu , semua barang dah letak dalam bus , dan bahagikan budak ke pade 2 bus , n aku terpilih naik truck 3 tan pergi Port Dickson ! seronok beb ! HAHA xD
sampai je sane , bla bla bla bla , teruk base kitorang ( Tempat tidur ) mcm gmbar kat atas tuu , HAHA xD
lepas tuu , dengan kreatif ye , carik kayu , pacak2 , buat tempat letak bag , huwaa , habat tak ? xD lepas tuu petang ye ade Upacara Pembukaan Perkhemahan PKBM Peringkat Kebangsaan ni , huh ! elok2 punye tengah dgr ucapan , BOOOMMM ! bunyi boom meletup kat lapang sasar belakang ni , huh ! lepas tuu , asar kuning menyelubungi ! perhhh ! nasib baik aku takde melatah -_______-

* Kontingen Selangor , Zulfadli PWII SMK Tinggi Klang ( KP Selangor ) *

* Tuu lah Boom Asap yang aku cakap tadi , gerun2 ! mcm pergi berperang ! xD *


* BOOOOMMMMMM !! *
Hari Kedua :

Ermm , bangun pagi giler -___- normal lahh , kate askar :P HAHA , bangun je , siap2 , pakai loreng , terus pergi khemah makan , n then pergi tengok kontinjen kitorang ' Merempuh Halangan ' hohohoho , tunggu punya lama giliran , akhirnya Kontinjun Selangor pon masuk merempuh halangan , ohoh , start perempuan , Ahh ! habis perempuan je , n then mase di umumkan , Kontinjen Selangor (P) 10 Minit 2 Saat , tempat kedua , lepas tuu , keputusan P dikeluarkan , akhrnye ! kitorang dpt Johan untuk merempuh halangan P ! hebat korang ni ! takde PENALTI ! Congratz !

After that , kontinjen Lelaki pulak masuk ! perhh , dengan semangat ye Penonton Kontinjen Selangor bersorak ! Uwahhhh ! n then , mase pon dicatatkan , 6 minit berape sgt tahh , tak ingat , no 7 daripada 14 kontinjen Negeri , fuhhh -_-' sabor je lah , bnde dah jadi :)

* Tngok Fizi dengan Mus tuu , baru habis merempuh halangan , kesian beb , penat ! *


* Fahmi sampai terbaring ! Fuhh ! *

Hari Ketiga :

Hari Menembak , macam biase , bangun , mandi , sembahyang , makan , HOHOHO
hari ni event menembak ngn Compass Marching , 20 orang je yang pergi menembak , 10 lelaki , 10 perempuan , dan 10 orang pergi Compas marching ,  yang bukan menembak dan compass marching , pergi Rombongan Lawatan smbil belajar dekat Muzium Tentera Darat , Port Dickson , pasal menembak aku tak tahu lah , sorry , aku tak terlibat , aku pergi Muzium TD je , seronok beb ! macam2 aku dpt tahu pasal perang2 zaman dulu , fuyoo ! wah wah wah :P


Hari Keempat :

Hari yang aku tunggu2 , hari ni Event Kawad , fuuhh ! bangun pagi2 , terus mandi , amik baju No 3 , amik but semua , terus naik 3 tan , tuu pon Juri Kawad tuu kate lambat -___- sabor je lahhh , terus masuk periksa pakaian , habis tuu , tunggu giliran , sampai giliran ke 5 , terus masuk kawad , fuhh !

* Fuhh , penat siot tunggu habis perikse pakaian , siot tol ! -_-" *

* Muka semua stock penat gile ! HAHA xD *

* Team kawad perempuan :) *

N then , Keputusan pon dikeluarkan , sekali NO 8 ?! WTF ! sial giler ! Kontinjen yang kawad sampai Senjate jatuh pon NO 6 ?! ape bnde ni ?! ni ape jadah ni ? nak kate salah juri , semua Juri RSM , Rejimen Sarjan Mejar , perhh ! Aku serius tak puas hati dgn bnde ni ! -__-"

Hari Kelima :

Hari ni , takde Event langsung , just , Jurulatih pergi bawak kitorang kat Tanjung Tuan , perhh , naik bukit pergi dekat Rumah api tuu , perhh ! penat seyhh ! lepas tuu , turun tangga nak pergi dekat pantai laut Tanjung Tuan ni , perhh , menyeramkan ! lepas tuu mandi ! perhh ! aku terjun , aku pk dlam giler , sekali , cetek daaa , perhhh ! lepas tuu dia bukan pasir kat dlam tuu , tapi batu karang -___-" sakit kaki pijak -___-"
tapi serius seronok , mandi laut ramai2 , perhh xD balik khemah , semua kepenatan , tertidur semua ! HAHAHA xD

Hari Terakhir :

Perhh , sedih giler hari ni , hari ni terpakse tinggalkan kawan dari daerah lain ! perhh , rindu dorang semua , pagi ni ade , Penutupan , n then , habis je tuu , terus pergi Base masing2 , cabut khemah , perhhh , sedih2 :'( lepas siap je semua , tunggu kat depan , naik bus , terus pergi kat Kem Sg Buloh , pergi Truck 3 tan masing2 n then bertolak ke daerah masing2 , perhhh , so sad , n keputusan keseluruhan Untuk Kontinjen Negeri Selangor , dapat tempat ke 5 , bersyukur je lah , bnde semua dah jadi kan :)

Keputusan :

Merempuh Halangan Perempuan : Tempat Pertama
Merempuh Halangan Lelaki : Tempat ke 7
Keseluruhan Merempuh Halangan : Naib Johan

* Menembak aku tak tahu beb ! Inform2 lah !
* Compass Marching pon aku tak tahu ! perhh !

Kawad Bersenjata : Tempat Ke Lapan

Keseluruhan : Tempat Ke Lima :)

Fakta - fakta time kebangsaan ni xD :
- Tak pernah mandi pagi , tgh hari baru mandi
- makan hari2 Ayam , daging dan ikan
- Makan hanya Pagi , tgh hari , petang sebelom Marghrib
- time tidur , kalau hujan , tempat tidur tuu , kura - kura boleh berenang

* Kontinjen Selangor :) *

More pictures at


See yaaa xD
Di Akhiri dengan :
HAKKA KONTINJEN SELANGOR




5 comments:

  1. Perghh..smart laa hakka korang :D

    ReplyDelete
  2. Tahniah, saya bangga tengok kau orang. thanks

    ReplyDelete
  3. da knal fb bdk sarawak x?
    klau knal, sent kt fb sya : Rais Syahmi Nor Zahid

    ReplyDelete